SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazallini

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Ekonomi » Borcu olanların beklediği haber açıklandı

Borcu olanların beklediği haber açıklandı

Yayınlanma:
Borcu olanların beklediği haber açıklandı

Kamu borçlarına yönelik önemli bir düzenleme yürürlüğe girdi. Daha önce 50 bin TL ile sınırlı olan teminatsız yapılandırma limiti 250 bin TL’ye yükseltildi. Yeni uygulama, borç yapılandırmasından yararlanmak isteyen vatandaşlar ve işletmeler için önemli bir kolaylık sağlıyor.

Kamu borcu bulunan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Yapılan değişiklikle teminat göstermeden yapılandırılabilecek borç tutarı önemli ölçüde artırıldı. Daha önce 50 bin TL olan sınırın 250 bin TL’ye çıkarılması, özellikle ödeme güçlüğü yaşayan kişiler için yapılandırma sürecini daha erişilebilir hale getirdi.

Teminatsız yapılandırma limiti yükseltildi

Yeni düzenleme kapsamında kamu alacaklarının yapılandırılmasında önemli bir eşik değiştirildi.

Daha önce borç yapılandırmasında teminat göstermeden işlem yapılabilen tutar 50 bin TL ile sınırlıyken, bu rakam 250 bin TL’ye yükseltildi.

Bu değişiklik sayesinde çok daha geniş bir borçlu kesimi, teminat yükü olmadan yapılandırma imkanından yararlanabilecek. Uzmanlara göre bu adım, özellikle küçük işletmeler ve bireysel borçlular için ciddi bir rahatlama anlamına geliyor.

Hangi borçlar yapılandırma kapsamına giriyor?

Yeni uygulama yalnızca vergi borçlarını kapsamıyor.

Düzenleme kapsamında şu borç türleri de yapılandırılabilecek:

SGK prim borçları

İdari para cezaları

Gecikme faizi ve gecikme zamları

Belediyelere olan çeşitli borçlar

Bu geniş kapsam, hem bireysel borçluları hem de ticari faaliyet yürüten işletmeleri doğrudan ilgilendiriyor.

250 bin TL’yi aşan borçlar için teminat şartı

Yeni sistemde teminat uygulaması tamamen kaldırılmış değil.

Eğer toplam borç 250 bin TL’yi aşarsa, teminat talebi devam edecek. Ancak burada önemli bir değişiklik bulunuyor.

Artık teminat, borcun tamamı için değil yalnızca 250 bin TL’yi aşan kısım için istenecek. Böylece borçluların üzerindeki finansal yükün daha dengeli bir şekilde dağıtılması hedefleniyor.

Başvurular e-Devlet üzerinden de yapılabilecek

Borç yapılandırmasına başvurmak isteyen vatandaşlar işlemlerini hem fiziki başvuru yoluyla hem de dijital platformlar üzerinden gerçekleştirebilecek.

Özellikle e-Devlet üzerinden yapılabilecek başvurular, sürecin daha hızlı ve pratik şekilde ilerlemesini sağlayacak. Borçlular ayrıca ödeme planlarını sistem üzerinden takip edebilecek.

İlgili Haberler